socha sv. Jana Nepomuckého

Sv. Jan Nepomucký je podán stojící v mírném kontrapostu s nakrčenou levou nohou, oděný v kanovnickém rouchu (v klerice, rochetě a mozzetě) s biretem na hlavě. Oběma rukama drží před svým tělem diagonálně ležící velký krucifix. Hlava je pootočena k levému rameni a skloněna, pohled světce je tak upřen na kříž v jeho náručí. Kolem hlavy světce kovová aureola s pěti hvězdami. Tradičně pojatá figura, podaná v konvenčním ikonografickém schématu, vychází z typově barokních vzorů. Břenek zde využil pro něj typický prvek pláště sepnutého na hrudi postavy, jehož drapérie symetricky splývají po obou stranách postavy a vymezují tak siluetu skulptury. Pro Břenkova díla příznačná je také poněkud disproporčně velká hlava a nezvykle mohutné ruce figury. Socha je osazena na nízkém obdélném plintu a čtyřbokém soklu. Na kamenné podestě obdélného půdorysu širší dvoustupňová kvadratická základna přechází přes zvonovnice a obloun v užší vysoký hranol, ukončený vyloženou profilovanou římsou. Na pohledových stranách soklu ryté obdélné rámy s vybranými rohy a se segmentovými výběžky na horní a spodní straně (bez nápisu).