socha sv. Rocha

Na dvoustupňové plošině stojí šestiboký polygonální sokl, na jeho přední stěně je oválná kartuše, rámovaná zkříženými akantovými větvemi, převázanými dole páskou; nad kartuší mezi větvemi knížecí koruna. V kartuši nápis: VOTUM DEVOTI POPULI MDCCXVI. Na soklu je osazen mohutný kalichovitý podstavec, rovněž šestiboký, ukončený výrazně tvarovanou masívní římsou. Plochy pod ní jsou zrněny a zdobeny rozetami s akantovými rozvilinami. V přední části reliéfní kříž s korpusem Krista. Na římse opět nasedá šestiboký soklík, rovněž kalichovitě tvarovaný a plošně zdobený reliéfními páskami s rozvilinami, které nesou čtyři kartuše s nápisy: v první - S, ve druhé ROCHVS, ve třetí - BVBONES, ve čtvrté -REMOVIT. V boční stěně soklíku je vytesán letopočet 1716. Na horní ploše posledního dílu podstavy stojí socha sv. Rocha ve výrazném kontrapostu, oděného v krátký šat s pláštíkem přes ramena, s našitými mušlemi. Přes rameno má zavěšen váček. Vedle jeho levé nohy sedí pes, držící v mordě bochník chleba. Světec má od kolen nohy odhalené, je obutý do snadálů s lýtkovým šněrováním. Tělo je mírně předkloněno k levé nakročené noze opřené o skalisko, má krátký plnovous a středně dlouhé vlnité vlasy. Sepjaté ruce má pozvednuté k pravé straně těla. Bohatě řasený šat je uspořádán v dynamických záhybech, krátký plášť je na záhybech splývavý. Světec má na zádech zavěšený klobouk s širokou krempou. Materiál: pískovec, zbytky polychromie a zlacení.