bašta II.

Bašta je dosti nízká kamenná stavba, tvořená převážně kvádry různé velikosti, doplňovanými menšími kameny. Zdivo je nahoře ukončeno rovně. Bašta má kruhový půdorys, doplněný na severovýchodě o menší půlkruh. Vstup do bašty je umístěný na západní straně – otvor je nahoře zaklenut do půlkruhu a uzavřen jednokřídlými prkennými dveřmi. Ve zdivu hlavní kruhové části bašty jsou pravidelně rozmístěné čtyři klíčové střílny s kamenným ostěním, menší půlkruhový úsek je bez otvorů. Interiér bašty je klenutý, členěný do více prostor. Nad interiérem bašty se dnes nachází zatravněná plocha prostoru před brankou v západní části hradební zdi. K baště vede přes příkop kamenný mostek se zábradlím zčásti kovovým, zčásti dřevěným.