kostel Stětí sv. Jana Křtitele

Areál kostela je situovaný v severovýchodní části obce nedaleko dnes již neexistujícího zámku neznámé podoby. Jednolodní sálovou stavbu na obdélném půdoryse uzavírá na východě kněžiště o pěti stranách dvanáctiúhelníku. Ose průčelí předstupuje nápadně široká a mohutná hranolová věž. Budova je vystavěna ze smíšeného zdiva. Jednoduchému členění a výzdobě fasád dominuje bohatě plasticky zdobený kamenný portál v ose průčelí, stylově náležející severskému renesančnímu okruhu. Kostel pokrývá sedlová střecha z eternitu, věž jehlancová střecha z pálených tašek bobrovek. Interiér kostela je v současné době značně devastovaný (2018). Zaklenuto je pouze podvěží, a to křížovou klenbou. Ploché zastropení lodi dnes zcela chybí. Původní renesanční plán však počítal se zastopením, neboť v koutech kněžiště jsou dochovány klenební konzoly s andílčími a ženskými hlavičkami. Prostředí kostela, původně obklopeného hřbitovem, vymezuje kamenná ohradní zdí s barokní bránou.Bývalý hřbitov je zatravněný bez náhrobků, jen dva historické náhrobky jsou zasazené do ohradní zdi. Památkově chráněn je kostel s ohradní zdi s náhrobky a k tomu náležející pozemky.