boží muka

Kamenná boží muka stojí na deskové základně. V dolní části je hranolový sokl, přecházející v čtyřstěnný dřík. Ten je na bocích široce zkosený, zkosení končí pod kapličkou. Většina dříku je tak vlastně osmistěnná a až horní část je čtyřstěnná. Na přední straně dříku, těsně pod kapličkou, je letopočet „1521“. Čtyřstěnnou kapličku odděluje nahoře a dole přesahující římsa. Na přední stěně je vpadlé obdélné pole, v němž je reliéfní stylizovaný erb - uprostřed s vyrytým křížem světle červené barvy. V zadní a obou bočních stěnách je podobné pole, avšak nahoře zakončené půlkruhovým obloukem – dnes prázdné. Na kapličce se nachází poměrně masivní nástavec tvaru komolého jehlanu, na jehož vrcholu je posazený široký kříž. Informace z restaurátorské zprávy – boží muka jsou zhotovená z mšenského pískovce, v nikách jsou zbytky původního barevného řešení (vápenné červené lazury, červeno okrové vápenné vrstvy, vázané fermeží).