sýpka

Sýpka je patrová zděná omítnutá budova na obdélném půdorysu. Orientovaná je delší stranou ke komunikaci. Základní architektonické řešení je u všech fasád sýpky stejné. Dolní část chrání sokl, fasádu člení lizénové rámy. Ty jsou tvořené svislou lizénou u obou nároží a vodorovnou lizénou dole, uprostřed a nahoře (tj. nad soklem, mezi patry a pod hlavní římsou). Mezipatrová lizéna je ještě doplněna římsou trojúhelníkového profilu. Barevné řešení: plochy, opatřené mírně hrubou omítkou, jsou tmavě okrové, lizény, římsy a šambrány hladkého povrchu mají bílou barvu. Trojosé severozápadní průčelí má ve všech osách obou podlaží obdélný, na šířku orientovaný okenní otvor, zabezpečený mříží. Jihozápadní fasáda má uprostřed v patře zazděný okenní otvor, stejný jako na severozápadní straně. Stěna vrcholí štítem, jehož základní trojúhelný tvar je na bocích dvakrát zvlněný a všechny tři rohy jsou zaoblené – nejvíce nahoře. Štít má široký lem, horní část (odpovídající druhému zvlnění) je oddělená římsou trojúhelníkového profilu. Uprostřed štítu je římsa přerušená a na fasádě je zde bíle natřený kruh. Protější severovýchodní strana má rozdílné řešení štítu. Zde se střední římsa zvedá do půlkruhu a v něm se nachází bílý kruh, uprostřed s obdélným okrovým vystupujícím polem s bílým letopočtem „1848“. Sýpka má sedlovou střechu, krytou bobrovkou dvojí barvy - barevná skladba nemá estetický záměr, vznikla částečnou obnovou krytiny.