boží muka

Pozdně gotická boží muka mimořádné výtvarné úrovně jsou vystavěna na mohutném odstupňovaném hranolovém soklu. Sloup má hranolovou patku se zkoseným horním okrajem, oktogonální dřík nese hladkou kalichovitou hlavici zdobenou v dolní části korunou z plných kýlových oblouků, na hlavici s prstencem dosedá profilovaný abakus. Kaplice je z čelní strany otevřená, ostatní tři strany jsou zvnějšku vyplněny vpadlými obdélnými poli s reliéfy. Na pohledově levé boční stěně je z vnějšku lucerny reliéf s dvojicí světic se svatozáří, pohledově levá drží ve své pravici patrně jako atribut knihu. Na pohledově pravé straně lucerny přidržuje světice umístěná pohledově nalevo v reliéfním poli kříž (patrně sv. Helena), u druhé světice je případný atribut opět nejasný. Na zadní straně lucerny jsou na kolčím štítu umístěny kosíř (nahoře) a radlice, symboly vinařství. Uvnitř lucerny završené krouženou žebernou klenbou je na zadní stěně umístěn reliéf tzv. Malé Kalvárie. Kaplici završuje stanová střecha s kovovým křížem na vrcholu.