kostel sv. Josefa při býv. klášteře redemptoristů

Trojlodní neorientovaná bazilika s dvouvěžovým průčelím a pětiboce uzavřeným presbytářem. Fasády vytvořeny z červených cihel. Východní průčelí tříosé – střední jednopatrová část je završena štítem a sevřena po stranách dvěma hranolovými třípatrovými věžemi. Střední část je horizontálně členěna kordonovou římsou nad přízemím a uzavřena hranolovou korunní římsou patra. V přízemí prolomen hlavní vchod s ústupkovým portálem. Na třikrát odstupněné ostění s vloženými sloupky s patkami, hladkým dříkem a kalichovitými hlavicemi nasedá odstupněný polokruhový záklenek. V tympanonu reliéf Krista dobrého pastýře s akantovými rozvilinami. Nad portálem pás pěti arkád na sloupech (viz ostění portálu) s polokruhovými cihlovými záklenky. V 1., 3. a 5. oblouku prolomen okenní otvor. První patro prolomeno kruhovou rozetou s cihlovým ostěním a sedmi kruhovými okénky. Pod korunní římsou a ve trojúhelném štítu probíhá obloučkový vlys. Štít prolomen v ose oknem s polokruhovým záklenkem. Postranní věže horizontálně členěny kordonovou římsou nad přízemím, prvním a druhým patrem a ukončeny korunní římsou třetího patra. Věže na východní straně prolomeny vchody, orámovanými portálem s jedním sloupem v ostění a odstupněným polokruhovým záklenkem. V tympanonech reliéf sv. Alfonse z Lignory (jižní věž) a sv. Klementa Dvořáka (severní věž) s rozvilinami. Nad portály pás tří arkád na sloupech s polokruhovými záklenky a úzkým oknem ve druhém oblouku. První patro prolomeno úzkým oknem s cihlovým polokruhovým záklenkem, druhé sdruženým dvouosým oknem se sloupkem, třetí sdruženým trojosým (s převýšenou střední osou) oknem se dvěma sloupky. V přízemí a prvním patře věže členěny po stranách odstupnými opěráky. Nad korunní římsou trojúhelný štít. Věže stejně členěné i na bocích (v přízemí místo portálu kruhové okno s cihlovým ostěním). Trojlodí o pěti okenních osách. Střední loď prolomena trojosými okny (s převýšenou střední osou) se dvěma sloupky, jednoduchou bankálovou římsou a segmentovým cihlovým záklenkem; boční lodi okna s půlkruhovým záklenkem, osazena v cihlovém ostění. Pod římsami probíhá obloučkový vlys. Vnější opěrný systém sestává z opěráků s pultovou stříškou u hlavní lodí a opěráků se sedlovou stříškou, vyrůstajících ze zdiva boční lodi. Mezi nimi zděné „oblouky“ se slepými arkádami. Ve 4. ose severní boční lodi prolomen pravoúhlý dveřní otvor s portálem, identickým jako u vstupu do věží – navíc zakončeným trojúhelníkovým štítem s dekorativním motivem ve vrcholu, v tympanonu s korunovanou Pannou Marií s Ježíškem, dvěma anděli a akantovou rozvilinou. Jižní boční loď v 1. a 2. ose s trojúhelníkovým štítem, prolomeným dvojosým sdruženým okénkem s cihlovým ostěním a okénkem ve vrcholu. Presbytář horizontálně rozdělen dvěma profilovanými kordonovými římsami a ukončen nečleněnou korunní římsou. Prolomen pěti obdélnými okny s polokruhovým záklenkem, osazenými v cihlovém ostění se skoseným parapetu. Nad okny spočívají na kordonové římse trojosé slepé arkády se dvěma sloupky a cihlovým ostěním. Sedlová střecha hlavní lodi, pultové střechy bočních lodí, zvalbená sedlová střecha presbytáře, jehlancové střechy věží – více druhů krytin (eternitová, plechová, kanadský šindel). Krytina: imitace břidlice, měděný plech. Na půdě vystupují vrchlíky křížových kleneb. Krovní soustava vaznicová.