krucifix

Na jihovýchodním okraji obce, při odbočce místní hlavní komunikace z hlavní silnice do Lanškrouna. Pozdně barokní sochařsko-kamenická práce datovaná rokem 1769. Včele podstavy reliéf Panny Marie Bolestné, na zadní straně dedikační nápis. Na hranolovém soklu stojí dvoudílný podstavec, ukončený profilovanou římsou, ve střední části vzdutou do půlkruhu. Po stranách podstavce výrazné volutové opěráky. Na přední straně podstavce, konvexně vystupující, je ve vpadlé výplni figurální reliéf – P. Marie. Voluty opěráku jsou lemovány páskou. Na podstavci konický obelisk, zdobený plastickým mušlovým ornamentem. Na zadní stěně podstavce německý nápis: „DIESES CREITZ/ HAT LASEN AV E/ RICHTEN DIE LOEBLICHE GEMEIN/ RVDELS DORF DEN/ 29. APRIL 1769“. Obelisk nese kamenný kříž s korpusem Krista. Materiál – pískovec.