sousoší Kalvárie

Trojdílný hranolový sokl s vystupující přední částí, nese trojdílný podstavec s mohutnými volutovými křídly (pouze se spodní volutou) lemovanými páskou. Přední část podstavec je mírně konvexní a nese rokajový rámec s reliéfem planoucího srdce s trnovou korunou. Podstavec je ukončen výrazně profilovanou římsou, která je uprostřed vzdutá do záclonového oblouku ukončeného ve vrcholu mušlí. Ve vzdutí římsy je zavěšen vavřínový feston se závěsy. Na podstavci je osazen kamenný kříž, postavený na skalisku s lebkou a zkříženými hnáty, spodní část kříže obtáčí had. Pylon kříže je konický, v horní části ukončený jemnými volutkami, na nárožích pásky. Na pylonu je osazen malý kříž s rovnými rameny, bez korpusu. Po obou stranách kříže stojí sochy P. Marie a sv. Jana. Figury jsou v kontrapostu, s výraznou gestikou rukou a tváří, jsou oděné v dynamicky řasené roucho uspořádané ve výrazných záhybech. Na zadní straně podstavce, na střední vystupující části, téměř nečitelný nápis s vročením 1881, se jmény Pospíšil. Nápis má starší i novější části. Starší je možno podle zbytků letopočtu datovat koncem 18. stol., novější části s letopočtem 1881 je renovační. Materiál – pískovec. Na sochách zbytky polychromie. (Kovaříková, 1988)