obytná budova

Hlavní budovu tvoří přízemní nepodsklepený objekt s trojdílnou dispozicí. Hospodářská část je vyzděna převážně z kamene, místy z cihel, obytný díl má roubenou konstrukci na podezdívce. Objekt je zastřešen sedlovou střechou s polovalbou a podlomenicí s krytinou z eternitových šablon. Vstupní síň s třemi poli plackové klenby oddělenými pasy je ukončena prostorem s valenou klenbou s pozůstatky černé kuchyně. Vrchol prostřední klenby zdobí kruhové štukové zrcadlo. Hlavní vstup s dvoukřídlými dveřmi je umístěn asymetricky, vedle dveří je schodiště na půdu (vyzděno nově, pravděpodobně na místě původního). Velká obytná světnice s trámovým stropem je novodobější úpravou propojena s menší světničkou. Velkou část dispozice zabírá mohutné komínové těleso s pecí. Prostor chlévu je také zaklenut plackovými klenbami s pasy u stěn a s pasy oddělující jednotlivá pole, největší pole zdobí štukové kruhové zrcadlo. Dochoval se zde dlouhý kamenný žlab pro dobytek. Okna chlévu byla v druhé polovině 20. století zvětšena. V obytné části jsou okenní otvory původní, výplně tvaru T pochází pravděpodobně ze začátku 20. století. Výplně dveří jsou převážně autentické včetně kování. Ve světnici se dochovala původní dřevěná podlaha z širokých prken, v síni dlažba z nepravidelných kamenných desek. Konstrukce krovu je hambalková se sloupky bez postranních stolic. V místě kleneb jsou vazné trámy nahrazeny výměnou a kráčaty. Prkna kladená na hambalky tvoří podlahu druhého patra půdy. Pod stávající eternitovou krytinou se dochovaly původní šindele. Štíty mají bedněnou konstrukci z prken se čtyřmi větracími průduchy tvaru čtyřlístku