kříž

Dvoustupňový čtyřboký sokl s rytým rámem s vybranými rohy a nápisem „Anno / 1835“ na čelní (JZ) straně. Na přední straně horního stupně rovněž reliéf Bolestná Panny Marie. Hlavní římsa vpředu segmentově vypjatá, pod ní okřídlená andílčí hlavička. Na soklu nízký, volutově varovaný pylon s reliéfem kalicha, mučednických nástrojů a květinový závěs. Ve vrcholu kříž s jednoduše ukončenými rameny. Tělo prověšeno do tvaru „Y“ , hlava skloněna k pravému rameni, bederní rouška rozevláta vzadu za tělem. Nohy přibity jedním hřebem. Nad hlavou nápisová blána „IN / RI“. Na patce kříže nápis „IHS“. Rozměry: půdorys prvního stupně soklu – 130 x 163 cm, : výška –první stupeň soklu 45 cm, druhý stupeň soklu 105 cm, pylon 90 cm, kříž s patkou 160 cm.