zámek

Na okraji obce v krajinářsky upraveném hodnotném parku umístěn trojkřídlý jednopatrový zámek. Objekt na obdelníkovém půdorysu s hlavním průčelím na delší straně do zahrady je členěno celkově sedmnácti okenními osami. Kratší obdélná křídla svírají menší nádvoří s kruhovým objektem kašny v centru. Fasáda je členěna oběžným přízemním nízkým soklem. Fasáda přízemí, odděleného kordonovou římsou, je plošně členěna pásovou rustikou, akcentovanou hladkými úzkými okenními šambránami s hlavním zdvojeným plošným klenákem ve vrcholu. Střednímu mělkému trojosému rizalitu je v přízemí předsazen v šíři rizalitu balkon, nesený nárožními hranolovými pilíři a dvěma vnitřními dorskými sloupy, na koruně s oběžnou balustrovým zábradlím. Přízemí rizalitu je členěno po stranách dvěma pravoúhlými okny se šambránou a hlavním klenákem. Hlavní brána průjezdu je završena půlkruhovým záklenkem. Fasáda patra je členěna poli, rámovanými přízedními mělkými pilastry, postranní dvě okenní osy odděleny zdvojeným pilastrem. Okna pravoúhlé hladké šambrány jsou v doplněny nadokenním festonem v suprafenestře. Okna rizalitu a postranní dvě okenní osy mají okna zakončena půlkruhovým záklenkem a zvýrazněna návojovou římsou. Ve vrcholu je oběžná korunní fabionová římsa s římsovými zdvojenými krakorci. Ořímsovaný trojúhelný štít rizalitu průčelí nese ve středu erbovní dekovou kartuši se znakem hrabat Dubských. Boční fasáda je proražena v patře vchodem, spojeným rampou s litinovým zábradlím se zahradou. Objekt je opatřen mansardovou střešní konstrukcí, sedlovou a zvalbenou, krytou pálenou taškou s oplechovanými vikýřky s kruhovými okénky. Objekt si uchoval především v hlavním zahradním křídle původní vnitřní dispozice s centrální chodbou v patře i přízemí, hlavním a vedlejším schodištěm v nárožích s centrálně osově umístěným obdélným sálem a místnostmi řazenými v emfiládě. materiál: smíšené zdivo, hladká omítka, krytina - bobrovka, plech