kostel

Orientovaná trojlodní stavba skládající se z presbytáře, k němuž se na severu přimyká kaple a na jihu sakristie, z trojlodí a dvojice věží. Popis exteriéru:Stavbu horizontálně člení neomítnutý sokl (137 cm) obíhající po celé délce kostela, podokenní římsa na západním průčelí a římsa hlavní. Dvojice věží po boku západního průčelí (do výšky prvního patra věží neomítnuté a zbývající část nese okrovou barvu, fasáda lodí s presbytářem a přilehlých prostor provedena mírně narůžovělou barvou) třípatrová, hranolová, čtyřboká s nárožními fiálami v ukončení. Z bočních stran se k oběma věžím váže schodiště na polygonálním půdorysu. Průčelí prolomeno třemi vchody s lomeným zakončením. Odstupněné ostění, v tympanonu malířská výzdoba. Nad prostředním vchodem, kterým se vchází do kostela, rozeta, nad ní ještě štít s hodinami zakončený kamenným křížem zdobeným kytkami. Opěráky dvakrát odstupněné, nad bočními loděmi převyšují výšku lodí, ukončeny sedlovou stříškou. Střecha kostela sedlová, nad presbyteriem zvalbená, věže kryty polygonálními jehlanci. Popis interiéru:Presbytář zakončen sedmi stranami desetiúhelníka - hvězdicovité zaklenutí + jedno pole žebrové křížové klenby. Světlo přivádí pětice lancetových oken. K severní straně presbytáře se přimyká kaple na stejném půdorysu jako sakristie na jihu. Obě místnosti zaklenuty jedním polem žebrové křížové klenby a půlhvězdicovou klenbou (kaple i sakristie ukončeny pěti stranami osmiúhelníka, orientovány stejně jako presbytář). Osvětleny jedním lomeným oknem - kaple severním a sakristie jižním. Kaple se do presbytáře otevírá velkým lomeným obloukem, u sakristie také na zdi naznačen, vchod pravoúhlý, zbytek naznačeného lomeného oblouku vyplněn malbou. Nad obloukem na obou stranách ještě sdružené potrojné okno a nad ním kruhové okno s vitráží. Trojlodí dělí lomené arkády. Hlavní loď nad bočními vyvýšená, osvětlovaná kruhovými okénky a sdruženými potrojnými okny. Okna bočních lodí lancetová. Loď hlavní zaklenuta pěti poli žebrové křížové klenby, lodě boční poli čtyřmi (na západě věže, v přízemí zaklenuté opět polem žebrové křížové klenby). Žebra kleneb se v celém kostele sbíhají do válcových přípor s hlavicemi zdobenými vegetabilními motivy. Kruchta při západním průčelí podklenuta hvězdovou klenbou. Materiál: smíšené, hladce omítnuté zdivo; krytina: plech