kaple

Centrální kaple eliptického půdorysu. Horizontálně členěna obíhajícím soklem a hlavní římsou. V západním průčelí vchod s odsazeným půlkruhovým záklenkem. Po obou stranách flankován pilastry, které jsou podloženy ještě jedním, mírně vyčnívajícím. V průčelí obdélný štít s nástavcem završeným mariánským monogramem ve slunci, zhotoveném z kovu. Světlo přivádí dvě kasulová okna - jedno na severu, druhé na jihu. Kaple zastřešena kopulí krytou taškami. Uvnitř klenba modré barvy evokující nebe poseté hvězdami. Po stranách oken čtyři pamětní desky v upomínku na oběti první a druhé světvé války z nejbližšího okolí a na ratajského kněze Františka Přecechtěla. Fasáda v barevné kompozici žlutá - bílá (obíhající sokl, římsa, pilastry). Materiál: krytina - bobrovka Rozměry: výška kaple bez štítu k římse 350 cm, vchod 200 x 145 cm