kostel sv. Ondřeje

Jednolodní stavba s transeptem a dvoupatrovou věží s výraznou jehlancovitou střechou před západním průčelím a s polygonálně ukončeným presbytářem. Součástí východní stěny presbytáře je litinový dvouramenný kříž, vsazený do nízkého hranolového soklu. Mezi severní část transeptu a presbytář je vetknuta sakristie s oratoří v patře. Okna jsou ukončená lomeným obloukem, stěny jsou členěny lizénovými rámci. Stěny věže jsou rovněž členěny lizénovými rámci, v patře navíc dekorovány čabrakami. Druhé patro věže, přistavěné roku 1871 nese obloučkový vlys. Presbytář a ukončení příčné lodi je klenuto žebrovou klenbou, podvěží plackou a prostor nad křížením kupolí. Plocha kupole a pendentivů je opatřena barokní freskou s výmalbou Apoteózy sv. Ondřeje, jinak je interiér opatřen secesně stylizovanou dekorativní výmalbou.