zvonice s márnicí

Zvonice: na sever od kostela stojí v areálu mohutná čtyřboká zvonice postavená z kamenného zdiva a bedněným prvním a druhým patrem. Bednění patra jsou nesena soustavou dřevěných krakorců. Zděná část zvonice je horizontálně dělena patrovými římsami. Hlavní římsa zděné části je dřevěná, polychromovaná, s květinovými motivy a křížem ve vavřínovém věnci. Pod hlavní římsou je jednoduše profilovaná patrová římsa, nad ní štěrbinové okénko v široce rozevřené špaletě. V západní stěně zvonice zaslepené obdélné okno obdélného tvaru, přerušující patrovou římsu. Okno je v hladkém ostění bez šambrány. V přízemí otevřený průjezd se dvěma hladkými valeně klenutými čelními oblouky bez rámování. Je zastropen trámovým stropem. Horní dvě patra zvonice jsou bedněná, členěná horizontálně na dvě patra prkennými římsami, které jsou ve všech úsecích polychromovány. Tělo bedněné, obou pater bedněné části asymetricky ustupuje a opticky objekt vyosuje. V korunové věžní římse je v polychromované ploše nečitelný německý nápis. Uvnitř na zvonové stolici vyřezán letopočet 1721. Věž je ukončena osmibokou bání se špicí, je pokryta šindelem. Omítka přízemí hladká, vápenná, v přírodním odstínu. Márnice: Objekt márnice je vlastně součástí zvonice, s niž tvoří celek. Márnice je přízemní, obdélného půdorysu, zastřešená valbovou střechou krytou šindelem. Je postavena ze smíšeného zdiva, omítnutého hladkou vápennou omítkou bez plastického členění, v přírodním odstínu. Fasády ukončeny profilovanou korunovou římsou. V jižní stěně obdélný dveřní otvor a hladkým pískovcovým ostěním bez profilu, s nadsvětlíkem. V severní stěně obdélné okno v pískovcovém ostění bez profilace. Interiér plochostropý.