socha Krista u sloupu

Na kamenném stupni stojí jednoduchý hranolový sokl s patkou a profilovanou římsou. Na přední straně v obdélném rámci s čtvrtkruhově vybranými rohy reliéf s nástroji Kristova umučení - Arma Christi - (halapartna, houba na holi, důtky, metla, provaz, rukavice, lucerna). Na zadní stěně soklu obdélný rámec s nápisem: LETA 1728 DNE / 13 AUGUSTI KRO / ZMOŽENI CTI / A SLAWY BOŽI TEN / TO OBRAZ STRYZNE / A NAKLADEM SV / YM WYZDWIHLI /. Pod tímto nápisem na patce soklu zkratka : W: pra: I : p... špatně čitelné. Římsa nese nízký hranolový nástavec, v jehož přední stěně je zapuštěno litinové oko od lucerny. Na nástavci umístěna socha. Kristus stojí v kontrapostu s vahou těla na levé noze, pravou mírně pokrčenou. Ruce má svázané vzadu a přivázané k nízkému kamennému toskánskému sloupu. Až na roušku kolem boků je nahý. Hlava s výrazem utrpení ve tváři je nachýlena k pravému rameni. Celá postava působí zklidněným, uměřeným dojmem, je ještě renesancizujícího typu.