sloup se sochou Panny Marie Immaculaty

Původně se sloup se sochou Panny Marie Immaculaty nacházel na jiném místě v obci, stál při domu čp. 33. Roku 1935 došlo k přemístění na stávající místo poblíž fary. Pískovcová, kvalitní vrcholně barokní plastika. Na dvou stupních hranolový sokl se zprohýbanými stěnami, ukončený profilovanou a ornamentálně reliéfně zdobenou římsou. Ve stěnách soklu po stranách a vzadu reliéfní výzdoba z pásků a boltcových ornamentů, v přední stěně nápis: AUIMAS / ET / CONORA / NOSTRA / .TIECV / ...ODI / ......./ (dosti setřeno erozí). Ze soklu se zvedá hladký sloup s mírnou entazí dříku, ukončený hlavicí zdobenou 4 okřídlenými hlavičkami andílků. Na vrcholku je drobná plastika Madony, stojící na zeměkouli nesené dalšími čtyřmi okřídlenými hlavičkami andílků, s půlměsícem pod nohama. Marie v dlouhém rouchu stojí ve výrazném kontrapostu, s ladně prohnutým tělem. Na levé ruce drží Jezulátko. Ve tváři, která shlíží dolů na diváka, je jemný úsměv. Má rozpuštěné vlasy, kolem hlavy kovovou svatozář s dvanácti hvězdami. Socha má erozí kamene poněkud setřelé rysy. (PhDr. Vlčková, 1988)