Velká sportovní hala Výstaviště Praha

První projekt architekta Václava Krásného pochází z roku 1953, výstavba se uskutečnila až v letech 1958–1962. Optimální provoz haly se ing. arch. V. Krásnému však nepodařilo vestavět do stávajícího prostoru, a proto vyzval k další spolupráci konstruktéry ing. Václava Horáka a ing. Jiřího Bendíka. Výsledkem jsou unikátní konstrukční principy nového zastřešení haly. Válcová ortogonálně anizotropní ocelová skořepina s rozpětím 64 m a se vzepětím 17 m byla vyztužena pěti skříňovými oblouky a lze ji považovat za jedinečné zastřešení, především pro její rekordně nízkou váhu (63 kg / m2 půdorysu). Konstrukce formovala nezaměnitelně interiér ústředního prostoru haly, který tvoří struktura čtvercových polí válcového podhledu 1,5 x 1,5 m se zavěšeným osvětlovacím mostem. Jeho vylehčená konstrukce byla vyrobena z duralu v letecké továrně Avia v Letňanech. Uvnitř jsou skryta ocelová vodorovná táhla kompenzující síly z obloukové konstrukce zastřešení. Foyery diváků po obvodě stavby byly provedeny z monolitického železobetonu. V interiérech byly již aplikovány prvky odpovídající bruselskému stylu, např. na profilovaných podhledech stropů v kuloárech, v rozšířených prostorách západního vstupu a ve východní galerii s občerstvením, dochovaná původní mozaiková podlaha i jednoduché prvky kovové – vodorovná madla zábradlí a jejich uchycení k parapetům, na několika místech dochované původní mříže či stolky v bufetových koutech.