Hranice - Slavíč, ochranné pásmo tunelu

Pro ochranu nemovité kulturní památky se stanový tyto podmínky: 1. Umístěním nových staveb v ochranném pásmu nesmí být narušeno prostředí jednotlivých nemovitých kulturních památek nebo jejich skupin. 2. Při zpracování územně plánovací dokumentace a projekční přípravě stavební činnosti v ochranném pásmu musí být respektovány požadavky na zachování historické siluety a panoramat sídla v krajině a charakteristické výškové úrovně historické zástavby, na zachování historického půdorysu a jemu odpovídající urbanistické skladby sídla a historických staveb a na zachování stávajících pohledových os a průhledů, vyznačených v mapovém podkladu. 3. V území, označeném jako "území s vyloučením zástavby" je nepřípustné umisťovat jakékoliv stavby s výjimkou drobných staveb, plnících doplňující funkci ke stavbě hlavní a provádět jinou stavební činnost než je záchovná údržba. Jedná se o pozemky parc.č. 796/15, 796/21, 43, části pozemků parc.č. 796/17, 796/18, 796/7 a dále pozemky s možností jednopodlažní zástavby - parc.č. 26 st., 25 st., 24 st., 45, 46, 47, 42, 1395, 62, 53 st., 58, 23 st. a 54 st. 4. V ochranném pásmu nesmí být umisťovány takové provozy a činnosti, které by svým působením mohly ohrozit stavební i estetickou podstatu nemovité kulturní památky. 5. Při navrhování, povolování a provádění staveb v ochranném pásmu upřednostňovat použití tradičních stavebních materiálů a technologií a podle možností zachovávat hodnotné umělecko-řemeslné prvky. 6. Dohled nad dodržováním stanovených podmínek provádí referát kultury Městského úřadu v Hranicích jako výkonný orgán státní památkové péče a příslušný stavební úřad v souladu s ust. zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.