kostel sv. Jiří

K podélné lodi na východě přiléhá lehce podélné presbyterium a na západě čtvercová věž. K severní stěně presbytáře dodatečně připojena drobná sakristie. Vstupy obnovené podle barokních, jeden v západní stěně věže, druhý ze severu v západní polovině lodi. Mimoto má vlastní vstup i sakristie. Okna lodi obdélná, půlkruhem uzavřená. Klenba na pilastrech. Dvě pole placky oddělena půlkruhovým pasem. Při západní stěně lodi hudební kruchta na dvou pilířích, dole osmibokých. Předsíň kruchty v půdorysu mírně předstupuje. Vítězný oblouk půlkruhový. Klenba presbytáře valená s pětibokými lunetami. Okna ve V a J stěně presbytáře jako v lodi. V severní stěně presbytáře barokní průchod od sakristie. Ve východní stěně sanktuárium s gotickým ostěním a zřejmě původní kovanou mřížkou. Podvěží spojeno s lodí valeně sklenutým pasem. První patro věže spojeno s hudební kruchtou. Podlahy kamenné, zdivo lomové, až na horní patro věže, jež je pozdější z cihel. Zevně stěny člení okna, rámovaná pískovcem. Bohatší rámy mají jen portály do lodi a do podvěží. Omítky tvrdé, ve velmi dobrém technickém stavu. Portály a kamenná ostění nová, podle starých. Zdivo ukončuje profilovaná římsa.