lázeňský dům

Jednopatrový dům, průčelí tříosé, přízemí bosováno, kolem oken v přízemí šambrány s klenákem, nad profilovanou kordonovou římsou průběžná podokenní římsa, kolem oken šambrány, nad okny rovné římsy, pod římsou 3 úzká půlkruhově zaklenutá okna, nad nimi letopočet 1891. Okna šestitabulková. Pravý bod 3 osy – prostřední vchod do domu. Před bokem dřevěná otevřená veranda s přední a zadní kratší stranou zděnou, vpředu dvě šestitabulková okna. Pultová střecha, plná balustráda. Zadní průčelí 3 okenní osy. K levému boku přistavěn přízemní zděný přístavek, v průčelí dvouosý z levého boku 7 os. Pultová střecha, nad tím 1 osa. Přízemí plochostropé, nalevo dvě místnosti se štukovými zrcadly. Z chodby napravo schodiště se štukovými zrcadly, na podestě dvě křížové klenby na pasech. Sedlová střecha. (Paukrt, 1981)