měšťanský dům

Dvoupatrový městský dům s půdní nástavbou, na hloubkové parcele obdélného půdorysu. Sedlová střecha pokrytá pozinkovým plechem. V přízemí hlavního průčelí se do náměstí otvírá široký silně stlačený oblouk loubí nesený mohutnými pilíři s kvádrovými patkami a lehce profilovanými přesazenými hlavicemi. Při nárožích domu v přízemí dva mohutné opěráky zděné z kamenných kvádrů. Patra obě tříosá, okna čtyřdílná čtyřtabulková, mírně zapuštěná, s hladkými šambránami při vnějším okraji s páskem. Nadpraží oken 1. patra má nad šambránou zvednuté hladké zrcadlo a jemně profilovanou subtilní římsičku. V půdní nástavbě šest malých obdélných okének po dvou blíže k sobě ve společné zapuštěné šambráně. Dvojice okének nad každou osou v patrech. Mohutná mprofilovaná korunní římsa. Fasáda hladká v odstínu tmavší slonové kosti, architektonické prvky tmavší-do hněda. Podloubí plochostropé. V levé části podloubí dřevěný prosklený výkladec se zapuštěným vstupem do obchodu. V pravé části podloubí vstup do domu. Zabílené kamenné ostění se segmentovým nadpražím, dveře šikmo šalované do kosočtverce - replika původních. V interiéru vede po celé délce přízemíé při levé hraniční zdi chodba zaklenutá křížovými klenbami, u vstupu do dvora uzavřená železnými plátovými dveřmi v kamenném ostění. Pravá průčelní místnost je dělená pasy na více polí, první pole plochostropé, ostatní pole zaklenutá mělkámi plackami. Za průčelní místností je situováno kamenné schodiště do patra, podesta schodiště je zaklenutá segmentem. Schodiště do 2. patra dřevěné, všechny podesty obou schodišť s kamennou dlažbou. Patra obě plochostropá. Sklepy jsou rozloženy pod celým domem, u vstupů do jednotlivých místností kamenné hranolové ostění, zaklenuty jsou stlačenou valenou klenbou zděnou z lomového kamene. Ve dvoře přízemní přístavek zaklenutý plackou, průčelí přístavku se dvěma stlačenými oblouky nesenými kamennými pilíři s profilovanými hlavicemi a hranolovými patkami. Zadní průčelí domu tříosé, okna čtyřdílná čtyřtabulková, dělená poutcem, bez šambrán a parapetů, výrazná profilovaná korunní římsa. Barva fasády jako na hlavním průčelí do náměstí. V bočním průčelí jsou nepravidelně rozmístěná okna různé velikosti a různého členění, v přízemí jedno okno zamřížované prutovou mříží. Boční průčelí hrubě omítnuto, v průchozí uličce prampouchy.