socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého nemá sokl, pouze podstavec, protože původně stála na mostě. Dnes je umístěná uprostřed horní plochy nově vytvořené kamenné kašny. Podstavec má dole obdélnou deskovou základnu, na ní navazuje směrem vzhůru se zužující část, jejíž boky tvoří voluta. Voluta má dole mohutný závit, zavinutý dovnitř, na boční straně je uprostřed rozšířená. Podstavec je na přední straně dole vypouklý, horní okraj má na přední a bočních stěnách ozdobný lem. Na přední straně je ještě široká kartuše zvlněného tvaru, v níž byl ještě v roce 2006 zbytek nápisu: „IOANNI / NE...“. Zadní strana podstavce je rovná a bez výzdoby. Podstavec ukončuje zaoblená římsa, obíhající všechny strany. Sv. Jan Nepomucký stojí čelně s odlehčenou levou nohou na deskovité základně. Oblečený je do kanovnického roucha. Klerika, zapnutá na kulaté knoflíky, je členěná do převážně svislých záhybů, rocheta je více rozevlátá - zejména u pravého boku. Pod oděvem se výrazně rýsuje levá noha, zatímco z pravé nohy je patrná pouze špička boty, vyčnívající pod klerikou. Rocheta má ozdobný lem, tvořený ornamentem s čtyřlistými rozvinutými květy. Po rochetě splývají oba konce štóly s plastickým křížkem – u obou boků. Světec má ještě kožešinovou pláštěnku s límcem, kryjící i obě paže. Oděv je na zadní straně sochy provedený dosti schematicky. Obě paže jsou ohnuté v lokti – levá je níže, ruka drží za dýnko biret. Pravá paže je mírně pozdvižená, ruka prsty přidržuje zepředu krucifix, opřený o Janovo pravé rameno (palec je oddálený). Tělo Krista má výrazný hrudní koš a muskulaturu trupu, hlava je nakloněná k pravému rameni. Na horním konci svislého břevna je obdélná tabulka dole se dvěma rozeklanými konci, na níž byl nápisem „IN / RI“. Sv. Jan Nepomucký má na hlavě, nakloněné k pravému rameni, krátké vlnité vlasy – výrazný je zatočený pramen nad oběma uchy. Na bradě je velmi krátký vlnitý plnovous. Světec má oči přivřené - hledí na krucifix, ústa jsou mírně pootevřená. Kolem hlavy je pozlacená obručová svatozář s pěti, symetricky rozmístěnými, šesticípými hvězdami.