Obytný dům U Zlaté lodi

Klasicistní třípodlažní dům na půdoryse tvaru písmene L, zastřešeného sedlovou střechou. Z jeho vzhledu jsou patrné různé fáze vzniku: ve fasádě i změně výšky hřebenu střechy je patrné přistavení domu v ul. Thámova, krátce po přistavění křídla v Thámově byl okolní terén zvýšen a přízemí domu bylo proměněno ve sklepy. Okna původního přízemí byla zkrácena na výšku. Obě hlavní průčelí jsou řešena obdobně - v ul. Pernerova je průčelí ve všech podlažíc členěno sedmi okenními osami, křídlo domu v Thámově o 10 okenních osách bylo dále nastaveno ve stejném stylu o osm os. Fasáda nad přízemím členěna vysokým řádem toskánských pilastrů, okna 1. patra nasedají na průběžnou podokenní římsu, nad okny jsou nástavce s přímými římsami. Okna 2. patra jsou zvýrazněna probíhající podokenní římsou, podvlečenou pod pilastrový řád. Hl. římsa je profilovaná. Do dvora byly k domu dodatečně připojeny nižší architektonicky bezcenné přístavky. Dvorní fasáda hladká. Na severním konci 2. patra se nachází krátký úsek někdejší pavlače, změněné na obedněnou terasu s pěti obdélnými okny.