brána

Zděná omítnutá brána se nahoře uprostřed zvedá do mírného segmentového oblouku. Její jižní (vnější) strana je architektonicky ztvárněná. Střed s půlkruhově zakončeným otvorem pro vrata mírně předstupuje a tvoří tak orámování otvoru na způsob šambrány. Dole je kamenný sokl, stojky nahoře zakončuje vystupující pás. Plasticky zvýrazněná plocha nad horním obloukem vrat je uprostřed rozdělená úzkým stylizovaným hlavním klenákem a na bocích je zvlněná. Stěnu brány vně této šambrány člení široká pásová bosáž, sahající po paty oblouku vrat. Horní část stěny je hladká, na bocích zvlněná a dole stočená do voluty. Severní (vnitřní) strana brány je bez členění. Korunu zdiva kryje prejz. V otvoru brány jsou dvoukřídlá vrata svlakové konstrukce.