stodola

Stodola je zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu. Vzhledem k absenci velkých částí omítky je patrné, že je postavená převážně z víceméně pravidelných, různě velkých kamenů. Ty doplňuje lomový kámen a v menší míře i cihly. V jižním průčelí je velký obdélný otvor pro vrata, sahající až pod fabionovou hlavní římsu. Situovaný je blíže jihozápadnímu nároží. Dvoukřídlá vrata tvoří svisle kladená prkna, v pravém křídle jsou vrátka pro pěší. Východní stěna je bez otvorů, nad fabionovou římsou se zvedá štít lichoběžníkového tvaru. Štít, lemovaný římsou, má štukovou výzdobu. Dole a nahoře je vodorovná lizéna, boční trojúhelníky odděluje lizéna svislá, opatřená bosáží. Na ploše štítu mezi lizénami je uprostřed nahoře velký prázdný erb s vykrajovanými boky a hořejškem, pod ním je letopočet „1766“. V dolní části štítu je na šířku orientovaný velký štukový ornamentální motiv se zvlněnými a zakroucenými tvary. Protější západní průčelí je dnes téměř bez omítky. Stěna je bez otvorů, ve štítu jsou dva drobné větrací otvory. V jižní fasádě je velký, segmentově zakončený otvor pro vrata, situovaný u napojení kolmo přistavěné hospodářské budovy II. Stodola má polovalbovou střechu, krytou bobrovkami.