měšťanský dům

Stavba obdélného půdorysu na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice Bulharské, delší, nárožní stranou do ulice Kostelní. Přízemí a jedno nadzemní podlaží. Barva fasády bílá a zelená. Hlavní průčelí má tři výrazně stlačené segmenty loubí na čtyřech vysokých hranolových pilířích s patkami (čelně pravá patka je utopena v terénu) a deskovými hlavicemi, levý pilíř je společný s dome čp. 63. Pilíře mají v plochách stěn vystouplé dekorativní obdélníky. Dlažba v loubí ze čtvercových dlaždic, loubí plochostropé, strop traverzový se zrcadlovými podhledy. Loubí je čtyřosé, čelně zleva prosklený výkladec a vstup do prodejny, dveře i výkladec v dřevěném rámu, prosklené, nové, dveře desetitabulkové, obojí se segmentovým nadpražím a hladkými šambránami v omítce. Vstup do domu ve střední ose domu s kamenným profilovaným portálkem se stlačeným segmentem nahoře, původně asi z doby kolem roku 1840, dveře a klika původní z konce 19. století, dveře dvoukřídlé, řezbářsky zdobené rostlinným dekorem v kasetových polích. Nahoře světlíková okna řezbářsky dekorovaná při okraji, klapačka hladká. Čelně vpravo dřevěná výkladní skříň po stranách se čtyřmi tabulemi, ve středu dveře prosklené čtyřmi tabulemi skla, nové řešení. Šestiosé patro je odděleno plochou pásovou římsou, okna zapuštěná, čtyřkřídlá, čtyřtabulová, ven otvíravá, se šambránami a páskem při vnějším okraji. Mohutná bohatě profilovaná korunní římsa, plocha fasády patra je členěna hladkými lizénami na čtyři pole. Průčelí do ulice Kostelní je v přízemí šestiosé, v patře osmi osé. V přízemí čelně zleva otevřený segmentový oblouk loubí, dále dva prosklené výkladce s deskovými parapety, šestitabulový výkladec, jehož střední osu tvoří dveře, šestitabulový a dvanáctitabulový výkladec. Všechny výkladce jsou segmentové, se šambránami profilovanými třemi odstupňovanými pásky, dřevěné rámy, nové. Okna v patře jsou všechna čtyřkřídlá, čtyřtabulová, mírně zapuštěná, s hladkými šambránami. Patro v průčelí Kostelní ulice je odděleno hladkou třikrát ustoupenou římsou, plocha fasády přízemí i patra je dělena hladkými lizénami na šest polí, mohutná bohatě profilovaná korunní římsa.