měšťanský dům

Řadový městský patrový dům na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice, se sedlovou střechou krytou cementovými šablonami. Do ulice Bulharské se v přízemí otvírají tři půlkruhové oblouky loubí spočívající na pískovcových pilířích s hranolovými patkami a deskovými hlavicemi. Oblouky loubí jsou lemovány profilovanými archivoltami, pětiosé patro je odděleno hladkou pásovou římsou s jemnými mělkými pásky. Okna jsou třídílná, třítabulková, dělená poutcem, zapuštěná, dovnitř otvíravá, kolem oken hladké šambrány, oplechované parapety. Nároží jsou lemována v hladkém štuku, sešikmená korunní římsa. Barva fasády je světle zelená, archivolty, římsy a šambrány jsou bílé. Strop podloubí je klenebnými pasy dělen na tři pole klenutá mělkými plackami. V podloubí jsou celkem tři vstupy, ve střední ose dvoukřídlé rámované kazetové dveře s profilovanou klapačkou a třemi kruhovými poli pyramidově položenými na sobě. V levé i pravé ose podloubí jsou výkladce ve středu se vstupními dveřmi, parapety výkladců jsou zdobeny dřevěnými čtvercovými ornamenty. Nad výkladcem je dřevěná římsa se zdobeným obloukově vykousaným záklopovým prknem, vše je nové, horizontující. Ve dvoře je patro rovněž pětiosé, pátou osu tvoří malý přístavek s jedním malým jednodílným větracím okénkem. Okna jsou třídílná, třítabulová, dělená poutcem, zapuštěná. V přízemí jsou ve dvou osách dřevěné svlakové dveře se světlíky z luxfer a vstupní dveře, laťované. Fasáda ve dvoře je hladká, světle zelená až tyrkysová, kolem oken jsou hladké bílé šambrány, výrazná korunní římsa se sešikmeným čelem.