měšťanský dům

Rohový dvoupatrový dům na hloubkové parcele na nároží Bulharské ulice, uličky Průchod a Krakonošova náměstí, střecha valbová, pokrytá měděným plechem, ve vrcholu prostupuje světlík. Fasáda světle zelené barvy. V přízemí se v průčelí do Bulharské ulice otvírají tři půlkruhové oblouky loubí nesené třemi mohutnými kónickými pilíři s hranolovými patkami. Pilíře původně patrně také hranolové, dodatečně zesíleny. Oblouky loubí mají jemně profilované archivolty. Podloubí je děleno na tři pole klenutá mělkou křížovou klenbou. Podloubí tříosé, postranní osy tvoří nové dřevěné jednodílné výkladce, celé prosklené, se šambránami u vnějšího okraje profilovanými oblouny, nad praží se stlačeným obloukem. Střední osu tvoří obloukově klenutý vstup do domu s kamenným ostěním natřeným fermežovou barvou, vstupní dveře dřevěné, nové, dvoukřídlé, ze 2/3 prosklené, s historizující klapačkou a spodní kazetou, postranní výseče oblouky jsou proskleny. Sokl podloubí je obložen pískovcovými deskami. 1. i 2. patro tohoto průčelí jsou šestiosé, okna dvojitá, čtyřdílná, čtyřtabulová, dělená poutcem, s profilovanými oplechovanými kamennými parapety a hladkými šambránami. Okenní osy jsou po dvou blíže k sobě. Po celé výšce obou pater je fasáda členěna čtyřmi hladkými lizénami na tři pole, vodorovně jsou 1. a 2. patro oddělena jemnými hladkými římsami ve štuku. Mohutnou korunní římsu tvoří profilovaná spodní část. V zadním průčelí do dvora je dům pětiosý, osy jsou odděleny po 2 a 3, všechna okna jsou čtyřkřídlá, šestitabulková, dělená poutcem, zapuštěná, dvojitá, nová, oplechovaná parapety. V přízemí ve 2. ose čelně zleva jsou zapuštěny vstupní dveře, v ostatních osách stejná okna jako v patrech, zamřížovaná, mříže prutové, nové. Fasáda ve dvoře hladká, bílá. V uličce Průchod jsou patra oddělena deskovými římsami pokrytými Bobrovkami. V přízemí tohoto průčelí je segmentové okno zamřížované prutovou provlékanou mříží, nové, jednodílné, jednotabulové. V 1. patře jsou dvě okna jako ve dvoře a jedno dvoukřídlé čtyřtabulové, nové, ve 2. patře jsou čtyři okna stejná jako ve dvoře. Desková korunní římsa se sešikmeným čelem. Uličku mezi oběma domu předělují segmentově klenuté prampouchy se sedlovými stříškami krytými bobrovkami.