sousoší Nejsvětější Trojice

Vysoký kamenný pilíř s křížem, plastikou Korunovace P. Marie a reliéfy Čtrnácti sv. pomocníků a P. Marie Pasovské. Na základní desce spočívá nízký sokl s kovovou tabulkou a delším nápisem náboženského charakteru. Na soklu stojí hranolový dřík, na němž je vpředu reliéf se čtrnácti světci rozmístěnými do kruhu. Dřík je ukončen profilovanou krycí deskou s akrotériemi. Vzadu na dříku je vysekán nápis: „Erichtet von Franz und Apollonia/ Bradáč in Raatsch Nro 42 1905“ a zbytky malovaných renovačních nápisů. Na krycí desce pilíře stojí čtyřboký tabernákl se vzdutou stříškou, vpředu zdobený reliéfem P. Marie Pasovské- polofigura korunované Marie s korunovaným rozkročeným dítětem na pravé straně a pod tím stylizovaná oblaka. Z tabernáklu trčí prostý hranolový kříž s trnovou korunou a třemi hřeby uprostřed. Před křížem je umístěna kruhovitá kompozice. Dole jsou stylizované oblaky se sedmi andílky. U paty kříže klečí frontálně natočená modlící se Marie. Po její pravici sedí vousatý Kristus, s křížem po pravé straně. Po její levici sedí vousatý Bůh Otec, který levou rukou přidržuje na svém klíně žezlo a kouli. Kristus a Bůh Otec společně drží nad Mariinou hlavou císařskou korunu. Kruhovou kompozici uzavírá nahoře klenba ze stylizovaných oblaků. Výška sochařského díla je asi 4 m.