kaple sv. Anny

Volně stojící orientovaná stavba obdélného půdorysu s polokruhovým závěsem, uvnitř trojbokým. Postavena ze smíšeného zdiva, omítnutého vápennou omítkou v bílé barvě. Zastřešení sedlovou střechou krytou eternitem, osmiboký sanktusník pokryt břidlicí, ukončený osmibokou bání. Fasáda členěna vpadlými lesenovými rámci nesoucími profilovanou korunovou římsu. Západní štít členěn pilastry, nesoucími trojboký tympanon s profilovanými římsami. V tympanonu mariánský monogram. Štít je po stranách ukončen projmutými křídly. V severním a jižním průčelí po jednom půlkruhově zaklenutém okně, ve vrcholu presbytáře kruhové okénko. Všechna okna bez šambrán. V západním průčelí kamenný obdélný portál s ostěním lemovaným obvodovou páskou s ušima a střapci místo kapek. V nadpraží portálu konický klenák. Dveře dvoukřídlé výplňové, dřevěné. Interiér klenut valeně s výsečemi, závěr zaklenut konchou s výsečemi. V západní části dřevěná kruchta. Před průčelí představena předsíň obdélného půdorysu, dvoupodlažní, plochostropá, zastřešená sedlovou střechou se štítem a krytá břidlicí. Fasády bez architektonického členění, ukončené profilovanou korunovou římsou. V západním průčelí předsíně obdélný vstup, nad ním dvě půlkruhově zaklenutá okénka bez šambrán. V severním a jižním průčelí předsíně po jednom okénku, ve stejné úpravě jako v západním průčelí předsíně. (Kovaříková, 1988)