měšťanský dům

Řadový čtyřosý dům na náměstí, s podloubím o dvou obloucích a hladkou hráškově zelenou fasádou (v pokračování sousedního č.p. 1217), s okenními otvory opatřenými pouze malovanými bílými šambránami. Podobně jsou zvýrazněny archivolty oblouků loubí (v pokračování bílých špalet) - dosedají na nahoře profilovaných výrazně vysazených trnožích. Obdélníková okna v patře jsou dvoukřídlá osmitabulková s vrchními většími tabulkami větráků. V osách, v původní rovné atice menší obdélníková okénka dodatečně upraveného druhého patra, jsou jednotabulková, řešená jako půdní. Podhled podloubí členěn do šesti zahloubených zrcadel s poněkud sešikmenými okraji. Vlevo moderní, široký, dvoukřídlový vstup z úzkých palubek má úzký šestidílný nadsvětlík. Vpravo třídílný výkladec uchovává starší profilovanou parapetní desku.