měšťanský dům

Řadový, patrový šestiosý dům s podloubím o třech obloucích na pilířích s trnoži, s vysazenými kosodélnými poli čel a s římsovými hlavicemi, nad nimiž s odstupem začíná bosováním zdůraznění archivolt oblouků. Na jejich vrcholcích dosedá profilovaná dělicí římsa, cvikly zdůrazněny okrajovou profilací. Nad římsou probíhá vlys s vysazenými obdélnými podokenními výplněmi a profilovanými římsami (podokenními). Na ně dosedají profilované šambrány s hladkými patami, kryté rovnými, po dvojicích sdružovanými římsami, které v bočnicích podepírají volutové konzoly, vespod s plastickými mušlemi. Plochu patra ukončuje římsa hladkého vlysu, v němž se uplatňuje řada čtvercových otvorů, po dvojicích nad každým oknem. Fasáda končí rovnou hlavní římsou se zubořezem z ležatých volutových, vespod vyžlabených konzol a s dalším drobnějším zubořezem vespod. Podélná nízká sedlová střecha je kryta bobrovkami. Okna mají rámy do tvaru "T" se zubořezem v horizontálním poutci a sloupky s kompozitními hlavicemi ve vertikálním. Pohled podloubí je z osmi vpadlých zrcadlových polí (na traverzách). Vlevo bohatě traktovaný obdélníkový dřevěný výklad. Pískovcová dlažba podloubí kombinovaná pruhem vzorovaných kachlí v úrovni pilířů a příčně řazenými pasy žlutých čtvercových kachlí v postupně zleva - doprava rozšiřujících se pruzích, z nichž poslední tvoří nástupní koberec před vchodem.