měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o čtyřech okenních osách se dvěma oblouky arkád. Průčelí má bílou fasádu (v patře bývalo obložené žlutými glazovanými cihlami) a žluté architektonické detaily. Horizontální členění jednoduchou kordonovou římsou nad přízemím, podokenní římsou patra a korunní římsou s konzolami, mezi nimiž se střídají reliéfní čtverce a zdobné festony (v osách oken). Bosované přízemí prolomené dvěma oblouky polokruhově sklenutých arkád. Pilíř přízemí zpevněny z vnější strany mohutnými opěráky. Ve vrcholu oblouků klenáky s motivem ověnčené ženské hlavy. Čtyřtabulková křížová okna na společné podokenní římse osazená v lištové šambráně s parapetní výplní, ve které jsou festony ohraničené pásky s bosáží. Rovné nadokenní římsy 1., 4. osy a trojúhelné suprafenestry 2., 3. okenní osy neseny dvojicí volutových konzol. Podloubí je zaklenuto jedním polem křížové klenby a jedním polem valené klenby. Stěna přízemí prolomena vpravo dvěma vstupy se segmentovým záklenkem, vlevo okenním otvorem se segmentovým záklenkem. Výplně novodobé. Jednopatrové dvorní průčelí o čtyřech okenních osách bez architektonického členění, pouze s odstupněnou korunní římsou. Průčelí má žlutou fasádu. Plastová okna (vyjma čtvercového okna 4. osy prvního patra všechna obdélná) osazena ve výřezu bez šambrány. Přízemí prolomeno v 1. a 4. ose pravoúhlými dveřními otvory. Stříška nad přízemím. Ve střeše dva vikýře s okny (viz výše). Valbová střecha, bonský šindel. Krovní konstrukce novodobá. Parcela o šířce cca 12 m dosahovala až do míst původního průběhu hradeb, dnes zaniklých. Za domem bývalo západní křídlo, dnes zaniklé.