měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o čtyřech okenních osách s atikovým patrem a dvěma oblouky arkád. Průčelí má bílou bosovanou fasádu, korunní římsu a cvikly arkád světle červené. Vlys pod korunní římsou a ornamentální detaily oken v barvě světle červené. Horizontální členění bohatě profilovanou kordonovou římsou nad přízemím, průběžnou podokenní římsou, profilovanou kordonovou římsou patra a mohutnou korunní římsou s motivem odstupňovaných hranolových konzol. Přízemí prolomeno dvěma oblouky segmentových arkád. Pilíře zpevněné na vnější straně mohutnými opěráky, cvikly jsou zdobeny kruhovými terči. Čtyřtabulková křížová okna prvého patra na společné podokenní římse zasazena do šambrány s uchy a balustrovou parapetní výplní. Suprafenestra v podobě trojúhelného štítu, neseného po stranách dvojicí volutových vyžlabených konzol. V nadpraží oken rozvilina s kartuší uprostřed. Popsané orámování oken podložené pilastry a rovnou nadokenní římsou. Čtyřtabulková křížová okna atikového patra na společné bankálové římse osazena do profilované šambrány s ušima a s klenákem ve vrcholu, podepřeným po stranách dvojicí volut a ukončeným mušlí. Pod bankálovou římsou probíhá ornamentální dekorativní vlys. Pod korunní římsou odstupněný architráv a nezdobený vlys. Podloubí je zaklenuto dvěma poli ploché křížové klenby. Stěna přízemí prolomena vlevo portálem s profilovaným ostěním, odrazníky a segmentovým záklenkem. Dvoukřídlé dveře s vpadlými poli s motivem výrazné a trojúhelně se zalamující palmetové římsy. Klapačka s kanelurami a volutovou hlavicí. Vpravo dvě okna se segmentovým záklenkem. Výplně novodobé. Jednopatrové dvorní průčelí o čtyřech okenních osách s předstupujícím křídlem ve 4. ose. Fasáda má bílý povrch bez architektonického členění, ukončený korunní profilovanou římsou. Plastová okna osazena ve výřezu bez šambrány. Přízemí ve 3. a 4. okenní ose prolomeno pravoúhlými dveřními otvory, ve 4. okenní ose ve výklenku se segmentovým záklenkem. Ve 4. ose okno v mezipatře. Stříška nad přízemím. Střecha má ve 2. a 3. ose dva vikýře s okny podle výše popsaného schématu. Sedlová s hřebenem kolmo na průčelí, bonský šindel. Krovní konstrukce novodobá.