měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o třech okenních osách se dvěma oblouky arkád. Průčelí má okrovou fasádu. Horizontální členění zajišťuje profilovaná kordonová římsa nad přízemím a ukončuje korunní římsa s konzolami s vegetabilní výzdobou. Bosované přízemí prolomeno dvěma oblouky segmentových arkád. Při pilířích přisazeny z vnější strany polosloupy s patkou a hlavicí, sokly křížového půdorysu. Šestitabulková křížová okna osazena v odstupněné šambráně s jednoduchým parapetem a profilovanou rovnou římsou v nadpraží. Podloubí je zaklenuto dvěma poli křížové klenby. Stěna přízemí prolomena vpravo portálem s jemně profilovaným ostěním a polokruhovým záklenkem. Dvoukřídlé dveře s nadsvětlíky, vpadlými obdélnými poli a motivem trojúhelného frontonu. Klapačka s listovou volutovou hlavicí. Vlevo vstup s polokruhovým záklenkem a novodobou výplní. Jednopatrové dvorní průčelí o čtyřech okenních osách s fasádou bez architektonického členění. Plastová okna osazena ve výřezu bez šambrány. Přízemí v 1. ose prolomeno pravoúhlým dveřním otvorem se segmentovým záklenkem. Nad ním dvoukřídlé čtvercové okno. Sedlová střecha s hřebenem souběžně s průčelím, bonský šindel. Krov vaznicový, na půdu, dlážděnou půdovkami, vedou klasicistní kované dveře.