dům

Dům čp. 101 je zděný omítnutý patrový objekt, postavený na půdorysu tvaru lichoběžníku. Severozápadní průčelí je dvouosé, v obou podlažích jsou stejná okna – dvoukřídlá, umístěná ve špaletě. V přízemí je zabezpečuje jednoduchá vnější mříž. Na fasádě jsou vyryté dvě průběžné linky – jedna v úrovni horního konce oken v přízemí, druhá v úrovni parapetů oken v prvním patře. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Trojosé jihozápadní průčelí člení stejné linky, jako jsou na severozápadě, v dolní části stěny je navíc sokl. Ve střední ose přízemí je vstup s nadsvětlíkem, odděleným zděným překladem, Dveře jsou novodobé jednokřídlé, nadsvětlík vyplňují skleněné cihly. V bočních osách přízemí jsou stejná okna jako na severozápadní straně. Podobně je tomu i v prvním patře, kde je ve střední ose menší okenní otvor. Jihovýchodní průčelí je v pravé části zakryté přístavbou podobného provedení jako vlastní dům, vidět je tak pouze jednoosá levá část, kde jsou stejná okna jako na zbytku domu. Dům má valbovou střechu, krytou dvojitě kladenými bobrovkami.