dům

Dům čp. 114 je dvoupodlažní zděný omítnutý objekt, k jehož zhruba obdélnému půdorysu je na severozápadě připojen přístavek, sahající k domu čp. 33. Jihozápadní průčelí je v horním podlaží pětiosé, osy jsou rozmístěné tak, že tři jsou v levé části a dvě v pravé – střed zůstává bez otvorů. Ve všech osách jsou stejná okna – dvoukřídlá dřevěná, s křídly, rozdělenými vodorovnou příčlí na poloviny. Umístěná jsou ve špaletě. V dolním podlaží je pod okny horního podlaží v osách první, třetí a čtvrté zleva okenní otvor, zabezpečený vnější mříží a zakončený do téměř rovného segmentového oblouku. Dole sahá až k terénu. Podobný, avšak podstatně menší, je pod krajní pravou osou. Stěnu zakončuje fabionová hlavní římsa. Západní nároží je zaoblené, vpravo od něj jsou v horním podlaží dva drobné obdélné větrací otvory. V horním podlaží severozápadního průčelí je obdobné okno jako na jihozápadě, zabezpečuje ho vnější mříž z esovitě zprohýbaných prutů. K levé části stěny se napojuje přístavek, pokračující k domu čp. 33. Protější jihovýchodní strana domu je bez otvorů, u východního nároží ji v úrovni dolního podlaží zpevňuje směrem vzhůru se zužující opěrák. Severovýchodní průčelí má v dolním podlaží tři segmentově zakončené dveřní otvory, v horním podlaží stejná okna jako na protější straně. Dům má valbovou střechu, krytou dvojitě kladenými bobrovkami.