dům

Dům čp. 33 je zděný omítnutý objekt, postavený na lichoběžníkovém půdorysu. Jeho západní stranu tvoří tři stěny, z nichž střední je rovná a boční šikmé. Okenní otvory jsou situovány poměrně vysoko (v minulosti byly v dolní části stěny otvory do suterénu). Dvě okna, umístěná v levé šikmé stěně, zakrývají vnější dřevěné žaluzie ze svisle kladených lamel. Ve střední stěně jsou čtyři a v pravé šikmé stěně dvě stejná okna – novodobá dvoukřídlá dřevěná, s poutcem oddělenou horní částí, Umístěná jsou ve špaletě. K jižní stěně domu se v líci se západním průčelím napojuje zděná terasa a za ní pak přístavek domu čp. 114. Východní průčelí je šestiosé, pod osou třetí zprava jsou situovány obdélné dveře do suterénu. Ve všech okenních osách jsou stejné výplně jako na západní straně. Většinu severní stěny domu zakrývá zděný přístavek s pultovou střechou, obsahující schodiště. Dům má valbovou střechu, krytou plechovými šablonami.