dům

Dům čp. 102 je přízemní zděný a omítnutý objekt lichoběžníkového půdorysu. Na jihozápadě se k němu napojuje dům čp. 103, na severovýchodě je volný. Pětiosé severozápadní průčelí má v dolní části velmi nízký sokl. Osy jsou rozmístěné symetricky až na to, že na levé straně je větší rozestup mezi oknem a nárožím. Ve střední ose se nachází vstup – dřevěné dveře rámové konstrukce, v dolní části s vodorovně kladenými prkny, v horní klasovitě. Dveře jsou nahoře zakončené do segmentového oblouku, vstupní otvor, lemovaný šambránou, je však v horní části rovný. Ve zbývajících osách jsou dvoukřídlá dřevěná okna ve špaletě, lemovaná jednoduchou šambránou. Fasádu člení lizénový rám, tvořený svislými lizénami u nároží a vodorovnou lizénou pod hlavní římsou. Severovýchodní průčelí lemuje po okrajích lizéna. V přízemí je dvouosé, se stejnými okny jako na severozápadě. V lichoběžníkovém štítu je obdélný otvor (patrně po podávacích dveřích), lemovaný šambránou. V jeho horní části je nedělené dřevěné okno, v dolní části je před zdí v jejím líci dřevěná balustráda. Jihovýchodní průčelí člení lizénový rám. Jsou v něm tři obdélná, na šířku orientovaná okna, rozmístěná nesymetricky a blíže hlavní římse. Okna jsou dřevěná nedělená, umístěná ve špaletě. Otvor lemuje šambrána. Dům má mansardovou střechu, krytou bobrovkami. Na její severozápadní straně se nacházejí dva obdélné, na šířku orientované vikýře, s neděleným oknem v přední stěně. Vikýře mají pultovou střechu, krytou bobrovkami, situované jsou mezi osami první a druhou zprava a zleva.