brána s brankou

Historická brána s brankou byla tvořena ohradní stěnou cca 2 m vysokou, jejíž koruna byla zakončena sedlovou stříškou o velmi nízkém sklonu. Kryta byla pravděpodobně položenými cihlami. Ve zdi byl obdélný otvor branky s dřevěnou svlakovou výplní. Na jižní hranici této zdi navazovala dvoukřídlá dřevěná vrata ze svislých prken. Podoba v roce 2023: Západní hrana pozemku je tvořena zídkou s dřevěným plotem a čtyřmi z KB Bloků zděnými pilíři se stříškou. Mezi prvním a druhým sloupem se nachází dřevěná jednokřídlá branka umožňující vstup do dvora. Na severozápadní straně pozemku vybíhá z obytného domu omítaná zeď v koutě přerušená dvojicí cihlami zděných pilířů se stříškou. Mezi pilíři je dvoukřídlá dovnitř otevíravá dřevěná brána.