socha Panny Marie

Socha P.Marie - na šesti schodech na soklu křížového půdorysu se zdvihá podstavec ukončený římsou. Dole na bocích 4 voluty. Na podstavci sloup s korintskou hlavicí, zdobenou andílčími hlavami, nese sochu Immaculaty, stojící na půlměsíci a hadu s pokrčenou pravou nohou. Tělo esovitě prohnuté, ruce složené na prsou. Kolem hlavy koruna ze 12ti hvězd. Na soklu ze všech stran nápisy s chronogramy 1737. K západu: A PESTE / FAME ET BELLO / LIBERA NOS / AVXILIO TVO / PIA DEI GENI / TRIX K severu: IS / BENEDICTA / SOLEMNITER IN / PRAESENTIA POPVLI / XV AVGVSTI K východu: HIC / SOCIAFAEDVS / AVSTENSIS PIIS / OPIBVS STATVAM / ERREXIT K jihu: DA ROBVR / FER AVXILIVM / INSIGNE PRAESSIS / VIRGO SINE LABE / SACRATA (J. Nygrín, IX.1961)