měšťanský dům

Jednopatrový nárožní dům o dvou okenních osách s atikovým patrem a dvěma oblouky arkád. Průčelí má světle hnědou fasádu s bílými architektonickými detaily. Horizontálně členěno jednoduchou kordonovou římsou nad přízemím a ukončeno korunní římsou atikového patra. Vertikálně rozděleno plochými pilastry v nárožích a mezi okenními osami. Přízemí prolomeno dvěma oblouky polokruhově sklenutých arkád. Pilíře na soklech. Záklenky arkád lemovány šambránovým pásem. Typová okna prvního a atikového patra osazena v profilovaných šambránách s jednoduchými parapety. Pod korunní římsou probíhá nezdobený vlys. Dům spojen čtyřmi rampouchy s domem čp. 142. Boční průčelí s hladkou fasádou bez architektonického členění, plastová okna osazena ve výřezech bez šambrán. Podloubí sklenuto valenou klenbou se dvěma páry lunet. Stěna přízemí prolomena novodobými výkladci – mezi nimi portál se segmentovým záklenkem, zdobeným kruhovou kartuší ve vrcholu. Jednopatrové dvorní průčelí o třech okenních osách s lichoběžníkovým štítem. Bílá hladká fasáda bez architektonického členění. Čtyřtabulková křížová okna osazena ve výřezech bez šambrány. Štít prolomen třemi okenními otvory bez šambrán. Sedlová zvalbená střecha s hřebenem kolmo na průčelí, eternitová krytina. Krov nezpřístupněn.