radnice

Nárožní, v jádru renesanční patrová barokizovaná obdélná budova s podloubím, hodinovou vížkou a ozdobnými štíty, situovaná na hlavní ulici na hloubkově položeném městišti. Podloubí je sklenuté pěti poli valené klenby s výsečemi a hřebínky, na hranolových ořímsovaných pilířích s půlkruhovými čelními oblouky. Hlavní průčelí má pět okenních os s obdélnými okny a šambránami a je členěné bosovanými lizénami. Fasáda má plastickou výzdobu obnovenou v tvrdé hrubé šedé omítce s hladkými červenými plastickými prvky. Ve střední ose nad podloubím je oválná kartuš s městským znakem. Kartuš je zdobená rolverky, perlovcem, pštrosími péry, rohy hojnosti, ovocem a korunou. Pod kartuší je nápis: "Renov. 1913". Pod okny a nad okny jsou nástavce s geometrickým a páskovým dekorem, mušlemi, střapci a rozvilinami. Průčelí je ukončeno dvoupatrovým štítem členěným lizénami a římsami. Štít má uprostřed hodinovou vížku ukončenou dvojitou cibulovou střechou s osmibokou lucernou a korouhví. Křídla štítu jsou volutová, zdobená koulemi. Ve štítu jsou tři okna zdobená mušlemi a jeleními parohy a krakorec se zvonem. Střecha radnice je sedlová mansardová, krytá plechem, Severní volná boční fasáda má osm okenních os. Výzdoba je podobná jako v průčelí. Nad severní fasádou ve střeše je vikýř se zděným čelem se dvěma okny a vykrojeným štítem s koulemi. Zadní strana radnice má trojúhelný štít a průčelí je zde z větší části zakryté obdélným přístavkem, který má na severní straně v přízemí arkády o pěti obloucích a v patře šest okenních os. Přístavek je krytý sedlovou střechou a má zadní stranu se dvěma nepravidelnými okny. V podloubí v hlavním průčelí radnice se v první ose zachovalo obdélné okno. Ve druhé ose je obdélný portálek se zamřížovaným světlíkem.