měšťanský dům

Úzký zděný jednopatrový městský dům v západní frontě náměstí, s průběžnou komunikací v podloubí. Objekt stojí na hloubkové parcele, zastřešený sledem dvou sedlových střech orientovaných hřebenem souběžně s průčelím, které svírají světlík nad schodištěm. Dům se obrací do hlavního veřejného prostoru jednoosým reprezentativním neobarokním průčelím. Přízemí se otevírá širokým stlačeným obloukem loubí na dvou postranních kamenných hranolových pilířích s římsovými hlavicemi a okosenými patkami. Lehkou asymetrii průčelí vyrovnává v levém nároží kvádrovaná lisena, pokračující i v 1. patře. Plochu přízemí, pojednanou ve cviklech rámci s koutovými výkroji a kruhovými prvky, ukončuje profilovaná kordonová římsa, do níž je zavázaný klenák, zdobící vrchol ploché archivolty loubí. V patře se v ploše lemované plochým rámem s vykrojenými kouty uplatňuje jediné rozměrné šířkově obdélné okno edikulového typu, v profilované šambráně s uchy, posazené na parapetní římse. Tento rám je usazen na průběžném parapetním pásu, do něhož je pod okny zakomponována dekorativní čabraková výplň, vymezená nárožními pilastry. Hlavní dekorativní štukový reliéf s ženskou hlavou secesního typu je vložený do segmentového tympanonu nadokenní římsy. Vlys pod římsou zdobí ploché rámce a stuhový okraj stočený do drobných volutek. V zásadě trojdílná okenní výplň s širokým poutcem v horní třetině a dvoukřídlým provedením středního dílu má původní kvalitní řemeslné provedení z poč. 20. století s dekorativními řezbářskými prvky.