měšťanský dům

Objekt se uplatňuje jako článek v řadové zástavbě na náměstí. Jednopatrový dům s podloubím je postavený na protáhlé hloubkově orientované parcele. Do náměstí se obrací čtyřosým průčelím na dvou obloucích podloubí, se sedlovou střechou, orientovanou hřebenem rovnoběžně s uliční čárou. Jednoduchý klasicistní rozvrh fasády vychází ze dvou segmentových oblouků loubí, nesených hranolovými pískovcovými pilíři s nízkými patkami a římsovými hlavicemi, nad nimiž se v patře uplatňuje pravidelná sestava čtyř výškově obdélných oken. Průčelí ukončuje podstřešní římsa. Stylizované geometrické členění fasády, dekorativní motivy a provedení z tvrdé cementové omítky odpovídá přestavbě v duchu moderny. Oblouky loubí lemují archiovolty s plastickým motivem vlnovky, kordonová římsa je redukována na plochý trojitý pás, na který jsou nasazeny obdélné parapetní výplně pod okny, s geometricky stylizovaný dekorativním motivem. Okna včetně parapetních výplní zakončených římsou jsou zarámována šambránami s širokou plochou lištou. Šambrány dosahují až pod vysoký hladký pás vlysu pod geometricky profilovanou korunní římsou. Okna jsou dvojitá, špaletová, ven a dovnitř otevíravá, ve dvoukřídlém provedení s horní ventilací. Prostor podloubí je zaklenutý dvěma poli plackových kleneb do pasů, chodník je z betonových dlaždic, do obchodních prostor vedou předsazené kovové výkladce a vstup, v úpravě z r.1961.