městský dům

Velká třípodlažní vila na uliční čáře. Objekt obdélného půdorysu, hlavní průčelí sedmiosé, vedlejší trojosé. Hlavní průčelí s rizalitem na jednu osu, členěno horizontálně patrovou římsou o výši parapetu, korunní římsou mezi druhým a třetím podlažím. Třetí patro patří již do hmoty střechy. Omítka štuková, první patro imituje kamennou bosáž, v druhém patře hladkou pásovou bosáž, třetí patro členěno pilastry nesoucími římsu, na ní akrotéria a kamenné vázy. Okna v prvních dvou podlažích pravoúhlá, s poutcem a sloupkem, v prvním patře s parapetní římsou, ve druhém patře se šambránou a tympanonovou suprafenestrou, ve třetím patře půlkruhově zaklenutá okna s volutovým klenákem. Třetí patro zdobeno sgrafitem s rostlinnými motivy střídanými motivy maskaronů, pilastry zdobeny štukou. Hlavní osa zdůrazněna rizalitem se sloupovou edikulou, v prvním patře vstupní otvor, nad ním zdobená supraporta se štukovým erbovním štítkem. Vedlejší průčelí trojosé, s nikou místo okna ve třetím patře, na severní straně čtvercový přístavek s balkonem, zábradlí zdobeno kamennými vázami, vstup na balkon dvěma sdruženými dveřmi, nad nimi konzola původního osvětlení. Z východního průčelí balkon dvěma sdružených se dvěma dórskými sloupy. Střecha mansardová, na horní části obíhá kovaná mřížová krytina, eternit.