dům

Zděný patrový hladce omítnutý objekt v řadové zástavbě Husovy ulice (na severní straně) pod sedlovou střechou, krytou dvojitě pálenou bobrovkou na řídké laťování. Hlavní jižní uliční průčelí v přízemí čtyřosé (2+2). v patře pětiosé (2+1+2). Členěno profilovanými římsami – kordonovou a korunní, po stranách má lisény. Okna segmentová ve špaletě osazená, v přízemí šestitabulková pevná, v patře s vpadlými šambránami (s ušima) protaženými na parapet, v němž jsou vystouplá obdélná zrcadla, nad šambránami do obrysu beránčí hlavy stylizované hlavní klenáky. Okna zde mají nové výplně – dřevěné, výškově dělené poutcem, čtyřkřídlé, spodní křídla dělená (příčlemi ve dvojsklech) jakoby na čtyři tabulky. Ve 3. ose v patře široká liséna na ní v profilované šambráně osazena obdélná deska z tmavého kamene se zlaceným textem v humanitní minuskule: In diesem Hause wohnte in Jahre 1813 / der k. k. Generalstabs-Chef und Hofkriegsrath / Feldmarschall Lieutenant / Graf Josef Radetzky, / der nachmalige berühmte Feldmarschall und glorreiche Heerführer, / von dem der Dichter singen konnte: / „Jn Deinem Lager ist Osterreich.". Pod deskou nika kasulového tvaru, osazená ve špaletě dřevěným reliéfem Ecce Homo: Na schodišti znázorněn spoutaný Kristus s trnovou korunou a holí v rukou, vysmíván dvojicí vojáků s dorážejícím psem, v pozadí oblaková kupa s andílčími hlavami, ve spodní části reliéfu nápisové pole dělené na dvě části, nápisy v humanistickém písmu latinsky a frakturou německy: „ECCE / Homo // Mensch be / trachte.“ V přízemí v 1. ose brána průjezdu s bosovaným ostěním (zaklenutá plným obloukem), v ní osazena původní dvoukřídlá pravá dovnitř otvíravá svlaková na způsob lomenice prkénky pobitá vrata, ve 4. ose vstup zaklenutý plným obloukem. Dvorní severní průčelí je pětiosé (2+3) kde ony 3 osy patří přistavěnému schodišťovému rizalitu na západní straně. Okna novodobá osazená ve špaletách, v 1. a 2. ose dvoukřídlá, v rizalitu jednokřídlá, pouze v přízemí ve 4. ose je vyzděno z luxferu a v patře 5. osy je okno trojdílné trojkřídlé. Ve 2. a 5. ose v přízemí typové dveře v ocelových zárubních, v 5. ose s nadsvětlíkem z luxferů. Ve východní straně rizalitu hluboká segmentem zaklenutá nika vyplňující prostor pod schody. V průjezdu ve starší jižní části zaklenutí plackami do stlačených pasů, v zadní mladší části valená segmentová klenba. Prostory v přízemí s valenými klenbami nebo plochostropé. V patře měněná dispozice, prostory s velmi plochými plackami a s plackami s přízedními pasy. Krov hambalkové soustavy se stojatými stolicemi.